Grote schoonmaak

In een goede salon doen ze het iedere dag. Thuis hoeft dat niet, maar toch is het goed om je kammen en borstels regelmatig schoon te maken. Dat is wel zo hygiënisch.

Zeker als je niet de enige bent die je kammen en borstels gebruikt, is het zaak om je ‘gereedschap’ af en toe een schoonmaakbeurt te geven. Vaak is een shampoo-sopje voldoende. Maar is je kam of borstel met een wondje in aanraking gekomen, dan dient er een desinfecterend middel aan te pas komen om alle bacteriën te doden – dat haal je gewoon bij de drogist.

Zo reinig je een borstel:
Haal met een (grove) kam de achtergebleven haren uit de borstel. Reinig hem met lauw water met een beetje shampoo. Zorg ervoor dat je het hout van de borstel zoveel mogelijk uit het water houdt. Spoel de borstel daarna grondig uit met stromend, lauw water. Zet de borstel op een handdoekje, met de steel omhoog, zodat het water uit het ‘kussentje’ kan lopen en het hout niet aantast.

Zo reinig je een kam:
Verwijder vuil en losse haren met een borsteltje. Laat de kam even weken in een sopje van lauw water en wat shampoo. Spoel de kam goed uit onder stromend, lauw water en dep hem droog met een schone handdoek.

 

cadeaubon30

Anet&Tom&Fleur&Karel

Geplaatst in Nieuws
Ad
Ad
Ad